31 авг. 2022 г. Вы видите жир? Ну видимо про жир, это также, как про возьмём город за три дня. Злоба, зависть и ничем неподтверждённое самомнение.
Люди, такие люди...
Сообщений 251 страница 260 из 287
Поделиться2522022-09-16 11:59:21
Борщ
Ранкова #зарісовка. #20.
Можливо занадто емоційна і пафосна вийде. Але, крім адреналіну і куражу самого нашого наступу, є важливий момент та враження і від зустрічей з місцевим населенням - котрі по кілька місяців були хто просто без звязку, хто без світла/газу/води. І з сотнями їх історій, частину з котрих навіть уявляти не хочеться. Кілька епізодів, з позитиву, і за котрі ФБ не забанить.
Епізод 1:
Колупаюсь в течику, вишукую спальник і якісь консерви на вечерю - плануємо ночувати. Звідкись поряд істошний крик, від котрого чуть не дістаю інфаркт і луплюсь головою об кришу:
- Галяяяяя!!!.. Галя! То наші! Наші прийшли! І у них інтернєт єсть! Із космосааа! Звоніть можна! По Вайберу! Як раньшеее!!.. Біжи сюдиии, дурааа.. Не брешуууу!
На крик з-за парканів починають висовуватись голови (от як в мультфільмах, чесне слово), і підтягуватись пів села. З обнімашками, сльозами, соплями, кавунами і динями.
- А шо, от так просто можна пазваніть? А ви от луччє паспорт у всіх спрашуйтє. І запісуйтє. А то вдруг ми маскалі чи лугандони.
Ну, якщо корисні поради дають одразу - то точно вже наші... ))
Епізод 2:
Курю зранку, підтупцем прибігає жіночка з відром та здоровою сумкою обох руках. Захекано:
- Добрий день! Хлопчики! А я вам борщику зварила і пиріжків з капустою. Беріть, поснідайте!
Придивляюсь, і розумію, що вона абсолютно серйозно і не жартує - відро повне справжнього борщу. Здорова тітонька, отак з повними відрами бігати.
- Та дякуємо, не потрібно, все маємо. Навіть з вами можемо поділитись.
- Та беріть, то ж свіже домашнє, в пять утра встала, щоб тепле вам сутра було.
Розумію, що відмазись не вийде. Та і не хочеться - свіжий гарячий борщ все ж, то вам не тушонка. Роблю останню спробу зберегти пристойність:
- Та і принесли вже нам. І хліб, і кавунів, і...
- От же каза драна!! А казала, що в магазін несе! От же я ій зараз! Ну, вже як в Люськи хліб взяли, то і борщик мій беріть, ну як же так... От же каза драна, апєрєділа..
Беру відро, відро!! борщу, обнімакаємось з жіночкою, дякую. Несу цінний хабар пацанам. Борщ - афігенський. Як дома. З свіжим, теплим ще хлібом і булочками з капустою. Всі щасливі.
Епізод 3:
Читаю новини. Помічаю, що до мене наближається жменя підлітків, дуже гопніковатого вигляду. Сутулі плечі, походка вразвалочку, бриті, в штанах абібасах - класичні такі. Спостерігаю. Підходять - один, самий високий:
- Добрий день!
- Добрий.
- А мені вже два місяці, як 18 год було!
Офігеваю, але ок, і не такі прелюдії чув:
- Ну, вітаю..
- Так я і паспорт магу паказать!
- А навіщо? Я ж не паспортний стіл, і не ЦНАП. Ти якусь печатку хочеш, чи що?
- Я в армію хочу! Мне уже 18 год єсть! Я два місяці ждал. Придумав, як до вас добратся вже. А тут от і ви самі прийшли. Кому докумєнти здавать?
Охрініваю. Звертаю увагу нарешті на те, що "група підтримки" тримає руках: рюкзак, спальник, якісь кульки. Доходить, що він на повному серйозі прийшов записуватись от прям тут в ЗСУ. А банда - на повному серйозі прийшла його проводжати. Розгублююсь трохи.. Корєша інакше розцінюють паузу:
- Беріть. Олєг крутий! У нього отчим в тюрмі дажє сідєл. І Наташку ці підари забрали, вони з Алєгом паженіцца мали, і до сіх пор не знаємо де вона.. Беріть, не апазоріт. І Таврію мою віджали, гандони!
Охрініваю повторно..
Епізод 4:
Вечір, стаємо, розгортаємо звязок. Майже одразу вхідний виклик на вайбер, котрим я практично не користуюсь. Дивлюсь на відверто симпатичну аватарку - білявка з гарною посмішкою. Ну ок, симпатичні білявки це ж дуже добре?) Беру трубку. Звідти несподівано злим жіночим голосом:
- Це хто???!!! Шо нада?
Дивуюсь, звісно, але і не таке чули:
- Ну, жіночко, це ж ви мені дзвоните. І ви ж мене питаєтесь куда ж ви дзвоните?)
- Яка я вам жіночка??!!! (а на аватарці справді дівчинка 20-25 років). То ви мені дзвоните!!
- Єммм.... (аж в ступор вігнала)
- В мене три пропущених від вас! Вчора! Що хотіли??
Панічно згадую, де і кому я міг дзвонити вчора. Ще і по вайберу. Блискає спогад в голові:
- Слухайте, а ви часом не Аліна?
- Аліна...
- О! Тоді згадав. Батько ваш вчора підходив, просив подзвонити, але ви не брали тру...
- СКАТІНА!!! Тварь!! Мудак!! Шо?? Дєнег апять за інформацію?? Шоб ти здох, зек херов!! І своїм скажи..
Охрініваю:
- СТОП! Аліна, стопе!! Ану заспокойся! Я - офіцер. Десантно-штурмових. Військ. Збройних. Сил. України!
... Тиша... Майже пошепки:
- Що, правда?...
- Угу. Він вчора піходив, попросив подзвонити, казав в тебе вчора день народження, привіта..
- Іііііііуууууу.... Моментально з трубки сльози, плач і істерика. Повірила..
Кілька хвилин пробую заспокоїти. Вдається.
- А де він?..
Згадую, що вчора ночував в Бугаївці.
- Бугаївка? А де це?... Це ж там, де тьотя Лена живе???!!! Да??..
- Ємм...
- ЮРААА!!! Вдівайся!!! Поїхали!! Папа!! ЗСУ папу нашлі! Їдемо до тьоті Лєни! Він там! Там вже звільнили! ЗСУ дзвонили про папу!
- Тільки їдте через...
Куда там. Про мене і про телефон вже і забули... Ох же ж і нескучно, певно, цьому Юрі жити з такою енергійною і шебушною Аліною))
Такі от пару епізодів... Навіть мене, сухаря флегматичного, пробиває інколи.
Олександр Жураковський (с)
Поделиться2542022-12-18 09:12:47
Про рингтоны я удалил. Совсем запутался в этих шифрах туда и обратно. Ладно, считаю, что да такой мудрости я ещё не дорос. Торжественно обещаю больше на данный ресурс не ходить и не подслушивать. Вот он, дембельский аккорд и всё.
Конечно, художника обидеть может каждый, особенно .......... Клетчатый.
Поделиться2562022-12-27 10:59:26
Наверное надо написать какие-то итоги года.
Год был крайне увлекательный и творческий и крайне разочаровывающий.
Я начал его с пожелания, чтобы это был год без Украины. К концу года, несмотря на все попытки, Деду Морозу реализовать эту просьбу не удалось, хотя Украины стало немного меньше. Так что просьба переезжает в следующий год.
Егор Холмогоров
Видимо есть люди, которые никогда не станут взрослыми.
Поделиться2592023-01-30 15:05:30
Трудно противостоять чарам таких женщин. Тем более, что и сегодня....................
*****************************************************************************************
Болтунья (Агния Барто). Избранное.
Что болтунья Лида, мол,
Это Вовка выдумал.
А болтать-то мне когда?
Мне болтать-то некогда!
Драмкружок, кружок по фото,
Хоркружок — мне петь охота,
За кружок по рисованью
Тоже все голосовали.
А Марья Марковна сказала,
Когда я шла вчера из зала:
«Драмкружок, кружок по фото
Это слишком много что-то.
Выбирай себе, дружок,
Один какой-нибудь кружок».
Ну, я выбрала по фото…
Но мне еще и петь охота,
И за кружок по рисованью
Тоже все голосовали.
А что болтунья Лида, мол,
Это Вовка выдумал.
А болтать-то мне когда?
Мне болтать-то некогда!
Поделиться2602023-03-03 07:52:04
Загляденье - магии прикосновенье
Модели шли по подиуму, создавали свою
реальность, (а мы, познавали, свою алчность),
игру, без игроков, победителей и проигравших.
Мнения по некоторым вопросам резко расходи-
лись, а они рядились, наряжались, имели не
одну историю, а все, какие возможно, поэтому
и ходили (задрав голову), осторожно, загляды-
вая в глаза, говоря как будто, всем сразу, я твоя,
не противоречили здравому смыслу, несли
коромысло, домыслов, споров, создавали,
реальность уколов, сплетен, плели кружева...
Отредактировано Дмитрий Ленин (2023-03-03 07:55:44)