Ключи к реальности

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Человек и Мир

Сообщений 71 страница 80 из 137

71

Горбунок- горб у ног.
Можно предположить, что у вас какая-то тяжесть с плеч свалилась.

Что касается Карлика Носа, то нос действительно выглядит как гора ))

Графика того отрывка из мультфильма, что вы показали, воспринимается как лепестки эдельвейса- границы размыты, нет чётких линий. Можно предположить, что и мышление в этом случае такое же нечёткое, ватное. Но, видимо, такая вата необходима для создания какой-то очень ограниченной закрытой среды. Обычно в такие коконы упаковываются различные личинки )

Человек и Мир

0

72

Icey написал(а):

Графика того отрывка из мультфильма, что вы показали,

В данном случае не корректно строить анализ личности основываясь на разборе всех составляющих опубликованного видео . Ибо выбор  видео материла по той или иной теме, весьма ограничен. Мы не можем выбрать отрывок из истории "Карлик Нос", повествующий о его преображении в прекрасного юношу,  из целой линейки предоставляемых вариантов. Приходится довольствоваться тем, что предоставляет ресурс видео хостинга.

0

73

Верный написал(а):

В данном случае не корректно строить анализ личности основываясь на разборе всех составляющих опубликованного видео . Ибо выбор  видео материла по той или иной теме, весьма ограничен. Мы не можем выбрать отрывок из истории "Карлик Нос", повествующий о его преображении в прекрасного юношу,  из целой линейки предоставляемых вариантов. Приходится довольствоваться тем, что предоставляет ресурс видео хостинга.

А вот, между прочим, вы совершенно зря оправдываетесь. Случайностей не бывает. Например на другом канале его ведущий искренне считает, что мой цветок именно эдельвейс. А поскольку я уже несколько дней озадачена этим эдельвейсом, то увидя отрывок, сразу узнала тему )

Поэтому описание размытости, ватности, отсутствии резкости относится ко мне, а не к вам. Вот только это ко мне не относится, я мыслю быстро, объёмно и по делу ))

Спрашивается, почему же я тогда эдельвейс? Может быть потому, что это он так воспринимает преображение?.. Типа сначала разборка- потом сборка )

0

74

Да, точно!

Размытое нерезкое изображение говорит о стадии формирования реальности.
Так что вы всё правильно показали, нашли очень точную иллюстрацию процесса.

0

75

Icey написал(а):

Да, точно!

Размытое нерезкое изображение говорит о стадии формирования реальности.
Так что вы всё правильно показали, нашли очень точную иллюстрацию процесса.

Благодарю

0

76

Elen написал(а):

Ти українка. В тебе є дім.

Катрены

0

77

Сни

Человек и Мир

Так тонко-тонко сни мене вели
повз кучугури й урвища — додому,
туди, назустріч горю молодому,
де в кілька вод мої жалі текли
устами матері, дружини й сина.
Знялась моя жалоба до небес,
бо замість дому був дубовий хрест
так грубо струганий. І в ту хвилину
я був збагнув: ховається життя
за смерті паравани ажурові,
що, люблячи, ми з люблячого крові
річками точимо. Аби знаття,
я б свого серця не віддав нікому
і не стирав би марне постоли.
Так тонко-тонко сни мене вели
повз кучугури й урвища — додому.

#ВасильСтус

0

78

Ну вот и получается, как я и говорил.

Человек и Мир

0

79

Відтінки правди (і про мову)

Человек и Мир

Я народилася в Совку. Буває.

Як і всі мої ровесники, в дитинстві я гралася у «наших» і «німців». Дідові фуражка і пілотка (дід був підполковником зв’язкових військ), пластмасові пістолети й автомати. Ляльок я не любила – лише іграшкових звірів. Дівчаче імя у війні мене теж не влаштовувало, тож якщо мого 4-річного друга звали Серьожа, я просила називати мене Саша. Нормальні імена для радянських солдатів.

Моя бабця Ліда пам’ятає Другу Світову 6-річною дівчинкою.

У їхній хаті на Київщині квартирувався водій німецького генерала. Якийсь там Отто, що сильно тужив за власними дітьми. Бабця пам’ятає його як добряка, що садив її до себе на коліна і старанно вимовляв  її ім’я: «Лічка». Ще Отто ділився найсмачнішим зі своїх пайків – цукерками і шоколадом. Їх моя бабця берегла і вішала на ялинку поряд із єдиною скляною кулькою – як найдорожче. Невдовзі німці знялися з їхнього села й на їхнє місце прийшли радянські визволителі. Перше, що зробив руський Іван – обдер і зжер всі заповітні цукерки, які бабуся тримала на ялинці до новорічних свят. А кульку хвацько розчавив черевиком.

Бабця розказувала ці історії пошепки, підтикаючи мені ковдру перед сном. Мені 6 років, я прошу розказувати «про війну» знову і знову, хоч і знаю ці історії на пам'ять.  Таку війну не показували в радянському кіно: там все було біле чи чорне. «Наші» - завжди хороші. «Чужі» (найчастіше «німці») – завжди погані. Правда не мала відтінків, деталей чи уточнень. Але бабці я вірила більше, ніж радянським фільмам. Можливо, це усвідомлення парадоксальності буття – в кожному поганому є доля хорошого, і навпаки, – й штовхнула мене вибрати професію письменниці, людини, що користується перш за все емпіричним досвідом. Особиста історія проти статистики. Цінувати деталі. Шукати глибше, ніж усі.

Оце «ніж усі» чи «як всі» - ще один з наріжних каменів правильної радянської свідомості  - ніколи мене не приваблював. Навіть в ранньо-підлітковому віці, коли здавався спокусливим шляхом найменшого спротиву. Уявіть собі, вам 11. Все, чого вам хочеться, це подобатися хлопчику Юрі, що приїхав до черкаської бабусі з Сахаліну. Його й моя бабусі – сусідки. В нас третій поверх, у них – п’ятий. Під під’їздом нашого будинку 18 насаджено мальви, у дворі росте шовковиця, нажершись її плодів, ми, діти, ходимо з синіми долонями й ротами.

Черкаси – це Україна. Сахалін – Росія. Юрина мама з України, тато з Росії.  Цибатий Юра сміється й кривляє слова, якими до мене звертається бабця Ліда. Українська фонетика видається йому смішною. Юра – популярний хлопчик. Щоби догодити Юрі, сміються всі мої подружки. Я червонію. Надворі ми всі між собою говоримо російською, хоча вдома з батьками кожна – українською.

Десь тими ж днями тато викликає мене « на розмову» на балкон. Просмолений дах продуктового магазину під нами пашіє від спеки. В небо впилися труби заводу «Азот».

«Не будь як всі» - каже мені тато, закурюючи сигарету.

На секунду я сподіваюся, що зараз мені перепаде кольорова закордонна футболка чи запізніла лялька-барбі: у «всіх» такого немає.

Але тато каже:
«Досить переходити з друзями на російську. Лишайся собою. Вони хай краще переходять. Вони ж українці, це нормально».

І правда нормально, думаю вже доросла я. У Франції говорять французькою. В Німеччині німецькою. Ніхто тебе при цьому не питає, чи ти лютий націоналіст, чи приїхав із заходу країни, раз розмовляєш однойменною мовою.

Власне, з Заходом і Сходом в мене теж усе непросто.

Батько  родом з Івано-Франківська. «Бандерівка, западенка» - кажуть на мене у дворі у Черкасах, де я проводжу шкільні канікули. Коли у спину кажуть, а коли і в очі, з гумором.

Мама – з Харківщини. «Москалька!» - кажуть на мене в гуцульській Яремчі, де ми живемо весь шкільний рік. Я добре знаю, як це – бути кругом чужою.

Тому челендж «не будь як всі і буть собою» я легковажно прийняла. Тато поїхав додому, лишивши мене у бабусі з обіцянкою говорити виключно українською й не прогинатися під дворову цензуру.

Я не знаю, як вам пояснити, що відчуває 10-річна дитина, яка раптом змінює прийняті правила вулиці. Може, уявіть собі, що всі ваші друзі носять шорти, бо зручніше лазити деревами, а ви зненацька виперлися у мереживній спідниці з криноліном? Чи що всі довкола ревні католики, а ви раптом взялись проповідувати кришнаїтство? Ну чи всі хизуються довгими косами, а ви постриглися «під хлопчика» й пофарбувались на рожеве?..

Мені було нелегко. Особливо спочатку. З усіма тими юрами, що сміються з тебе й обзивають селючкою. З усіма тими юлями, що сміються юрі на догоду. І з мамами юль, що ставлять тебе донькам в приклад: «Он послухай, як Ірена літературно розмовляє українською, не те що ти, суржиком… Учіться!» - так, наче єдине, чого тобі не вистачало, це їхніх заздрощів і репутації задрота.

Але я не могла підвести тата. Тому продовжувала говорити українською. І якщо спочатку було пекельно важко, то потім лиш незручно, наче ходиш у кросівку з камінцем всередині. Зрештою, камінець у кросівку стирається, і діти в дворі знаходять інший об’єкт знущань, цікавіший за тебе, бо ти ж не плачеш і не ображаєшся. А наступного року, приїхавши на канікули в Черкаси, я говорила українською, як ні в чому не бувало. І ніхто й уваги не звертав.

Тепер я знаю, що секрет прийняття інакшості – це діяти, наче ти не робиш нічого аномального. Той дитячий епізод раз і назавжди відпихнув мене від спокуси падати в обійми конформізму.

А цікаво, що зараз із Юрою? Ким він виріс? Чи одружився? Що думає про війну проти людей, з якими він провів дитинство під черкаською шовковицею?.. Хоча насправді байдуже.

Фото Olena Vedmid
Авторка Irena Karpa

0

80

НИИ Медицинских Исследований "Золотая Жила".

0

Быстрый ответ

Напишите ваше сообщение и нажмите «Отправить»

phpBB [video]